• Język: Polski Polski
  • Waluta: PLN
  • Kraj dostawy: Polska
  • Zmień

Język:

Waluta:

Kraj dostawy:

Koszyk

Dodano produkt do koszyka

FA Nutrition CORE PumpCORE - 500g+ T-shirt

FA Nutrition CORE PumpCORE - 500g+ T-shirt

Opinie: Wystaw opinię
Opinie, recenzje, testy:

Ten produkt nie ma jeszcze opinii

Twoja opinia

Ocena:

Wszystkie pola są wymagane

Producent: FA CORE

Produkt aktualnie niedostępny

Koszty dostawy:
  • Paczkomaty InPost 24/7 0.00 zł brutto
  • Dostawa własna na terenie miasta Ostrołęka 0.00 zł brutto
  • Odbiór osobisty 0.00 zł brutto
  • Kurier INPOST 0.00 zł brutto
Zapytaj o produkt

Wszystkie pola są wymagane

Opis produktu
  • Mega pompa mięśniowa
  • Maksymalna wydolność i koncentracja
  • Hamuje katabolizm i nasila anabolizm

Efekt ,,pompy mięśniowej” w PumpCore® uzyskano dzięki specjalnej kompozycji substancji aktywnych, które są prekursorami w wytwarzaniu tlenku azotu. Tlenek azotu to ważna cząsteczka sygnalizacyjna komórek, biorąca udział w wielu fizjologicznych i patogenicznych procesach organizmu. Tlenek azotu to silny wazodilator, który wpływa na rozluźnienie śródbłonka naczyniowego co w konsekwencji doprowadza do poszerzenia się przekroju poprzecznego wszystkich naczyń krwionośnych, głównie tętnic. Szersza tętnica może przetransportować więcej krwi i substancji odżywczych do pracujących mięśni. Krew tętnicza zawiera niezbędny do pracy mięśni tlen oraz dostarcza substancje odżywcze takie jak aminokwasy, cukry, kreatynę, argininę z zewnątrz. Dzięki działaniu tlenku azotu transport ustrojowy jest sprawniejszy dzięki czemu nie tylko komórki otrzymują składniki odżywcze ale i szybciej usuwane są z nich szkodliwe produkty przemiany materii. Stosowanie przed treningiem PumpCore® zwiększa wydolność tlenową sportowców dyscyplin wydolnościowych oraz poprawia "energetykę i dynamikę” wysiłku siłowego. Stosując suplement zgodnie z zaleceniami możesz oczekiwać szybkiego uczucia "pompy mięśniowej", która pośrednio wpływa na wzrost siły i wytrzymałości mięśniowej. Dodatkową zaletą PumpCore® jest to, że nie zawiera żadnych stymulantów.

W Sklad suplementu wchodzi:

  • Alfaketoglutaran argininy - Cząsteczka powstająca z połącznia L-argininy i kwasu α-ketoglutarowego - pośrednią cząsteczką cyklu Krebsa – szlaku metabolicznego prowadzącego do wytworzenia substratu energetycznego dla pracujących mięśni - cząsteczki ATP adenozynotrójfosforanu. W konsekwencji takiego połączenia zwiększa się „energetyczność” tego związku oraz poprawiają się możliwości absorpcyjne argininy w organizmie. Alfaketoglutaran podobnie do kwasu jabłkowego jest dostawcą energii do komórek mięśniowych. Z uwagi na doskonałą rozpuszczalność w wodzie bardzo szybko i bezpośrednio dociera do mięśni gdzie zostaje spożytkowany do celów energetycznych oraz wykazuje podobną do chlorowodorku argininy odporność na kwaśne środowisko żołądka.
     
  • Jabłczan Diargininy - Jest to forma argininy połączona z wysokoenergetycznym kwasem jabłkowym w proporcji 2 cząsteczki kwasu jabłkowego na 1 cząsteczkę aminokwasu, dlatego charakteryzuje się lepszą rozpuszczalnością od czystej argininy a z uwagi na obecność kwasu jabłkowego jest też od niej dużo bardziej „energetyczny”. „Energetyczność” tej specyficznej cząsteczki wynika z faktu, iż jabłczan argininy dostarcza dwie cząsteczki kwasu jabłkowego, który jest substratem energetycznym w cyklu Krebsa. Cykl Krebsa obok glikolizy jest kluczowym szlakiem metabolicznym zachodzącym w komórkach mięśniowych prowadzącym do wytworzenia ATP (adenozynotrójfosforanu), który jest ostatecznym substratem energetycznym dla pracujących mięśni. Dostarczając organizmowi kwas jabłkowy wraz z argininą, dodajemy w prostej linii mięśniom dodatkowego paliwa, które bez dodatkowych przemian może stanowić substrat do wytworzenia niezbędnej dla pracujących mięśni energii.
     
  • Chlorowodorek Argininy - To forma argininy stabilizowana chlorowodorkiem. Chlorowodorek argininy jest lepiej rozpuszczalny w wodzie oraz charakteryzuje się stabilnością w każdym środowisku: kwaśnym, obojetnym i zasadowym. Tak stabilna cząsteczka argininy nie potrzebuje dodatkowych substancji buforujących, aby przejść przez przewód pokarmowy, gdzie środowisko zmienia się od kwaśnego panującego w żołądku do zasadowego będącego w dwunastnicy. Nasycenie plazmy komórkowej chlorowodorkiem argininy następuje niezwykle szybko z uwagi na jej wysoką biodostępność.
     
  • Jabłczan cytruliny - Jest to związek powstający z połączenia aminokwasu cytruliny z kwasem jabłkowym. Cytrulina to aminokwas, któremu przypisuje się działanie zwiększania wydolności organizmu poprzez różnokierunkowe działanie. Po pierwsze cytrulina jako aminokwas wchodzący w skład cyklu mocznikowego bierze udział w metabolizowaniu amoniaku do mocznika, przekształcając tym samym toksyczny amoniak w rozpuszczalny w wodzie i łatwy do usunięcia mocznik. Ten cykl przemian, a tym samym obecność cytruliny, jest kluczowy dla osób stosujących diety wysokobiałkowe aby nie dopuścić do zatrucia organizmu. Kolejną zaletą obecności cytruliny jest jej wpływ na wzrost metabolizmu komórkowego, podwyższenie energii i zwiększenie wytrzymałości co wiąże się z udziałem cytruliny w produkcji tlenku azotu. Suplementacja cytruliną zwiększa syntezę argininy co pośrednio wpływa na zwiększenie produkcji tlenku azotu. Cytrulina i arginina to aminokwasy, które w organizmie mogą ulegać wzajemnym przekształceniom i o ile konwersja cytruliny do argininy wymaga wielu przemian to konwersja argininy do cytruliny jest już przemianą bezpośrednią a w jej wyniku powstaje cząsteczka tlenku azotu. Dzięki obecności tlenku azotu w mięśniach dochodzi do rozluźnienia śródbłonka naczyń a efektem takiej relaksacji jest zwiększenie przepływu krwi do pracujących mięśni i dostarczenie im tlenu i szeregu składników odżywczych niezbędnych do dalszej wzmożonej pracy. Zwiększony przepływ krwi wspomaga proces „oczyszczania” pracujących mięśni. W każdej komórce dochodzi do swoistej wymiany tlenu i składników odżywczych na dwutlenek węgla i szkodliwe produkty przemian metabolicznych, które organizm musi usunąć, a ze względu na zwiększony przepływ krwi taka wymian następuje szybciej dzięki czemu komórki tkanki mięśniowej mogą dłużej i ciężej pracować. Wprowadzana w formie jabłczanu cytruliny cząsteczka łatwiej dyfunduje do pracujących mięśni a dodatkowo jabłczan jak jeden ze składników cyklu Krebsa zwiększa „energetyczność” cząsteczki.
     
  • Beta-alanina jako CarnoSyn® to opatentowany cząsteczka beta-alaniny. Aminokwasy w naturalnych warunkach występują powszechnie w formie alfa-aminokwasów, ale suplementacja beta-alaniną ze względu na jej właściwości wydaje się być właściwa i pożądana. Beta-alanina odgrywa w organizmie istotną rolę w regulacji ilości obecnej karnozyny – substancji neutralizującej obecność w mięśniach kwasu mlekowego powstałego na skutek intensywnego treningu[1]. Beta-alanina jest wewnątrzkomórkowym buforem, który ma zdolność buforowania jonów wodorowych (stabilizacji pH mięśniowego), których donorem jest wspomniany kwas mlekowy. Jony wodorowe blokują możliwość dalszej pracy mięśni poprzecznie prążkowanych poprzez upośledzenie komunikacji układu nerwowego z tkanką mięśniową, co w konsekwencji prowadzi do załamania procesu efektywnego skurczu mięśniowego. Okres aktywnego półtrwania beta-alaniny jest bardzo długi i wynosi ok. 40 dni, zatem możliwości jej koncentracji w mięśniach zależą nie tyle od samej spożywanej ilości, ale od czasu jej stosowania. Według badań przyjmowanie beta-alaniny przez okres ok. 10 tygodni zwiększa koncentrację karnozyny w mięśniach do 80%. Co to oznacza dla sportowca? Zwiększając koncentrację karnozyny w mięśniach typu drugiego (FTa, FTb – włókna podatne na rozrost masy) za pomocą suplementacji CarnoSyn®, zwiększa się możliwość włókien mięśniowych do wchłaniania większej ilości jonów wodorowych H+powstałych w wyniku wytworzenia kwasu mlekowego, zatem zapewniony zostaje optymalny poziom pH. Możesz ciężej i dłużej trenować a stosując zbilansowaną dietę białkową osiągniesz większe przyrosty masy mięśniowej.
     
  • Tauryna - To niebiałkowy aminokwas siarkowy, występujący powszechnie w tkankach zwierzęcych, którego największe stężenia obserwuje się w mięśniach szkieletowych, sercu, mózgu oraz siatkówce. Tauryna może być syntetyzowana w drodze wewnętrznych przemian organizmu z cysteiny i metioniny ale to endogenne pochodzenie nie zaspokaja zapotrzebowania na ten aminokwas, stąd też musi być dostarczany z pokarmem. Tauryna ze względu na swoją budowę (grupa solfonowa a nie karboksylowa) nie tworzy wiązań peptydowych i jest obecna w organizmie głównie w postaci wolnej. Tauryna pełni wiele funkcji fizjologicznych. Aminokwas ten reguluje stężenie wapnia w ustroju. Jest neuroprzekaźnikiem i neuromodulatorem oraz odpowiada za osmoregulację, a ponadto uczestniczy w tworzeniu kwasów żółciowych i moduluje przebieg reakcji zapalnej. Tauryna wykazuje właściwości antyoksydacyjne chroniąc komórki mięśniowe przed szkodliwym działaniem wolnych rodników, które powstają głównie po intensywnym i długotrwałym wysiłku aerobowym (tlenowym)1. Jest to aminokwas wpływający na polepszenie transportu składników aktywnych do mięśni poprzez modulację działania insuliny. Daje ona przyjemne uczucie „doenergetyzowania” organizmu bez efektu rozdrażnienia czy ,,przestymulowania” centralnego układu nerwowego. Działa też antyoksydacyjnie, chroniąc komórki mięśniowe przed szkodliwym działaniem wolnych rodników czyli „stresu oksydacyjnego” powstającego głównie po intensywnym i długotrwałym wysiłku fizycznym.
     
  • BCAA to ilościowo główne aminokwasy mięśni człowieka (stanowią prawie 40% ich suchej masy) o rozgałęzionych łańcuchach bocznych należące do aminokwasów egzogennych, czyli takich których organizm sam nie potrafi syntetyzować i musi otrzymywać je z zewnątrz wraz z pożywieniem. Są to niezbędne ,,anaboliczne cegiełki”, które pozwolą budować silne i twarde jak skała mięśnie. Wolne formy aminokwasów BCAA wchłaniają się od razu do krwioobiegu, ponieważ nie muszą podlegać procesom trawienia, tak jak białko pochodzące z spożywanych pokarmów. Dzięki temu zaraz po spożyciu mogą dotrzeć tam, gdzie są najbardziej potrzebne czyli do tkanki mięśniowej.
     
  • PeptoPro® to hydrolizowana kazeina pochodząca z mleka. Charakterystyczną cechą tego składnika, któremu zresztą zawdzięcza swoją ogromną aktywność biologiczną jest stopień hydrolizy. W efekcie enzymatycznego rozkładu białka otrzymano produkt składający się praktycznie tylko z di- i tripeptdów. Dzięki temu produkt dostarcza składniki, które nie wymagając trawienia, są bezpośrednio wchłaniane z krwiobiegu i mogą stanowić substrat do budowy mięśni a poprzez zapewnienie pozytywnego bilansu azotowego możliwe jest wzmaganie syntezy białek mięśniowych. Dodatkwo szybka absorpcja aminokwasów zwiększa wydzielanie insuliny po ćwiczeniach co skutkuje uzupełnieniem zapasów glikogenu w komórkach mięśniowych. PeptoPro® poprawia wytrzymałość, przyspiesza potreningową regenerację i zmniejsza bolesność mięśni co pozwala na lepsze i dłuższe trenowanie.

Dawkowanie:

  • Dzień Treningowy:
    1-2 porcje dziennie przed treniniem
  • Dzień Nietreningowy:
    1 porcja dwa razy dziennie

  Suplement diety / Dietetyczny środek specjalnego przeznaczenia żywieniowego dla sportowców.
Nie może być stosowany jako zamiennik bądź substytut zróżnicowanej diety.
Nie należy przekraczać zalecanego dziennego spożycia.
Najlepiej spożyć przed końcem: data na spodzie lub boku opakowania (min. 3 miesiące przydatności do spożycia).
Produktu nie należy podawać matkom karmiącym oraz kobietom w ciąży.
Przechowywać w miejscu niedostępnym dla małych dzieci.
Przechowywać w suchym miejscu, w temperaturze pokojowej do 25°C. Chronić przed światłem.

SKŁADNIKI AKTYWNE: PumpCORE
Porcja: 12g
Ilość porcji w opakowaniu: 41
Opakowanie: 500g
Zawartość: w porcji(12g) zaw: % DZ
Witamina C 40 mg
Niacyna 12 mg
Witamina B6 2 mg
Witamina B12 6 µg
Wapń 120 mg
Magnez 60 mg
Potas 300 mg
Beta-alanina (CarnoSyn®) 4000 mg
Jabłczan cytruliny 1500 mg
Alfaketoglutaran argininy 1000 mg
Jabłczan diargininy 1000 mg
Chlorowodorek argininy 1000 mg
Tauryna 1000 mg
L-Leucyna 1000 mg
L-Izoleucyna 500 mg
L-Walina 500 mg
Hydrolizowana kazeina (PeptoPro®) 50 mg