• Język: Polski Polski
  • Waluta: PLN
  • Kraj dostawy: Polska
  • Zmień

Język:

Waluta:

Kraj dostawy:

Koszyk

Dodano produkt do koszyka

Hepaplus 30 kap

BESTSELLER

Hepaplus 30 kap

Opinie: Wystaw opinię
Opinie, recenzje, testy:

Ten produkt nie ma jeszcze opinii

Twoja opinia

Ocena:

Wszystkie pola są wymagane

Producent: OLIMP

Cena: 12.90 brutto

Koszty dostawy:
  • Paczkomaty InPost 24/7 12.90 zł brutto
  • Dostawa własna na terenie miasta Ostrołęka 15.00 zł brutto
  • Odbiór osobisty 0.00 zł brutto
  • Kurier INPOST 15.00 zł brutto
Zapytaj o produkt

Wszystkie pola są wymagane

Opis produktu

Hepaplus™ to  suplement diety zawierający w swoim składzie ekstrakt karczocha standaryzowany na 5% cynaryny, asparaginian L-ornityny oraz kompleks witamin B: B1, B2, B3, B5, B6. Kompozycja  trzech grup składników wspomaga prawidłowe funkcjonowanie wątroby oraz układu trawiennego.

Na co narażona jest wątroba?

Wątroba – nazywana wewnętrznym laboratorium człowieka - jest jednym z najważniejszych organów zapewniających prawidłowe czynności organizmu. Tłuste, ciężkostrawne potrawy, drastyczne diety odchudzające, leki, kofeina, alkohol czy inne używki – wszystkie te czynniki obciążają funkcjonowanie naszej wątroby. Nie jesteśmy w stanie wykluczyć wszystkich elementów wpływających negatywnie na pracę tego narządu, ale możemy przyjść mu z pomocą, stosując kompozycję naturalnych składników, zawartych w unikalnej formule jaką jest Hepaplus™.

W jaki sposób Hepaplus™ wspomaga prawidłowe funkcjonowanie wątroby oraz całego przewodu pokarmowego?

Zapewnia to kompozycja trzech grup składników, o synergistycznym działaniu, które przyspieszają  usuwanie z organizmu toksyn i szkodliwych produktów przemiany oraz wykazują właściwości hepatoprotekcyjne, działając ochronnie i regeneracyjnie na komórki wątroby. Składniki zawarte w Hepaplus™  wspomagają także procesy  żółciotwórcze i żółciopędne, przez co korzystnie wpływają na procesy trawienia, przyczyniając się do poprawy trawienia tłuszczów i produktów ciężkostrawnych. Tak stworzona formuła zapewnia wielokierunkowe wspomaganie funkcjonowanie wątroby oraz układu trawiennego. Dodatkowo uzupełnia niedobór witamin z grupy B, towarzyszący zaburzeniom pracy wątroby.

ZASTOSOWANIE

Preparat polecany jest osobom dorosłym, dbającym o prawidłowe funkcjonowanie wątroby, jako uzupełnienie codziennej diety; w okresach codziennego lub okresowego narażenia wątroby na działanie szkodliwych substancji (ciężkostrawna dieta, leki, alkohol, używki); w zaburzeniach trawienia oraz wspomagająco w zaburzeniach pracy wątroby.

SPOSÓB UŻYCIA

1 kapsułka  1-2 razy dziennie w trakcie posiłku, popijając dużą ilością wody. Nie należy przekraczać zalecanej dziennej porcji do spożycia w ciągu dnia.

SKŁADNIKI

Informacja żywieniowa
1 kapsułka 2 kapsułki
Ekstrakt karczocha (Cynara scolymus L.) standaryzowany na 5% cynaryny  350 mg 700 mg
Asparaginian L-ornityny 
100 mg 200 mg
Tiamina (wit. B1) 
0,55 mg (50% ZDS*)  1,1 mg (100% ZDS*) 
Ryboflawina (wit. B2) 
0,7 mg (50% ZDS*)  1,4 mg(100% ZDS*) 
Niacyna (wit. B3) 
8 mg (50% ZDS*)  16 mg (100% ZDS*) 
Kwas pantotenowy (wit. B5) 
3 mg (50% ZDS*)  6 mg (100% ZDS*) 
Witamina B6 
0,7 mg (50% ZDS*)  1,4 mg (100% ZDS*)


 
* % ZDS - procent realizacji zalecanego dziennego spożycia

Dane źródłowe:
1. Miccadei S., Di Venere D., Cardinali A., Romano F., Durazzo A., Foddai M.S., Fraioli R., Mobarhan S., Maiani G. Antioxidative and apoptotic properties of polyphenolic extracts from edible part of artichoke (Cynara scolymus L.) on cultured rat hepatocytes and on human hepatoma cells. Nutr. Cancer. 2008; 60: 276-283
2. Speroni E., Cervellati R., Govoni P., Guizzardi S., Renzulli C., Guerra M.C. Efficacy of different Cynara scolymus preparations on liver complaints. J. Ethnopharmacol. 2003; 86: 203-211
3. Wider B., Pittler M.H., Thompson-Coon J., Ernst E. Artichoke leaf extract for treating hypercholesterolaemia. Cochrane Database Syst Rev. 2009; 7: CD003335
4. Bundy R., Walker A.F., Middleton R.W., Wallis C., Simpson H.C. Artichoke leaf extract (Cynara scolymus) reduces plasma cholesterol in otherwise healthy hypercholesterolemic adults: a randomized, double blind placebo controlled trial. Phytomedicine 2008; 15: 668-675
5. Gasbarrini G., Zaccone V., Covino M., Gallo A. Effectiveness of a "cold dessert", with or without the addition of a mixture of digestive herbs, in subjects with "functional dyspepsia". J. Biol. Regul. Homeost. Agents. 2010; 24: 93-98
6. ESCOP monographs: the scientific foundation for herbal medicinal products. Second edition. ESCOP, 2003
7. Chen M.F., Li R.C., Chen C.H., Gao X.C. Therapeutic effect of L-ornithine-L-aspartate on liver cirrhosis complicated by hepatic encephalopathy. Di Yi Jun Yi Da Xue Xue Bao 2005; 25: 718-719, 722
8. Kuntz E., Kuntz H.D. Hepatology: textbook and atlas. Third edition. Springer, 2008
9. Berkson B., Berkson A.J. User's Guide to the B-Complex Vitamins: Learn about the Vitamins That Combat Stress, Boost Energy, and Slow the Aging Process. Basic Health Publications, Inc., 2005
10. Haas E.M., Levin B. Staying healthy with nutrition: the complete guide to diet and nutritional medicine. Celestial Arts., 2006
11. Butterworth R.F. Thiamine deficiency-related brain dysfunction in chronic liver failure. Metab Brain Dis. 2009; 24: 189-196
12. Gibson R.S. Principles of nutritional assessment. Second edition. Oxford University Press US., 2005