Mutant Whey - produkt stworzony, po 28 miesiącach specjalistycznych badań, dla wszystkich poważnie myślących o rozbudowaniu swojej muskulatury. Stanowi kompleksowe źródło, łatwo przyswajalnego białka - tak ważnego w procesie regeneracji i budowy tkanki mięśniowej. Zawiera pięciostopniowo uwalniane białka serwatki, co pozwala maksymalnie je wykorzystać. Każdy z nas ma ograniczoną liczbę receptorów białka w przewodzie pokarmowym. Jednak powolne uwalnianie Mutant Whey rozwiazuje ten problem. Oznacza to po prostu, że Mutant Whey nie marnuje białka - pozwala na 100% wykorzystanie serwatki! Każde z 5 źródeł białek serwatkowych są w bogate w anaboliczny BCAA i glutaminę !
- WYSOKA ZAWARTOŚĆ BIAŁKA, AMINOKWASÓW BCAA I GLUTAMINY
- PYSZNY SMAK I ŚWIETNA ROZPUSZCZALNOŚĆ
- BARDZO ZRÓŻNICOWANE WCHŁANIANIE
- NISKA ZAWARTOŚĆ TŁUSZCZU I CUKRU
W skład Mutant Whey wchodzą:
Izolaty Białka Serwatki - czas wchłaniania rzędu kilku minut, najwyższa wartość biologiczna BV=159, idealny kiedy potrzebujemy praktycznie natychmiastowej dostawy aminokwasów dla naszego organizmu. Sposób w jaki otrzymywany jest ten koncentrat (wymiana jonowa) gwarantuje minimalną zawartość innych makroskładników - tłuszczy i węglowodanów.
Koncentraty Białka Serwatki - bardzo łatwo przyswajalny - wchłania się z przewodu pokarmowego w zaledwie kilkanaście minut, posiada szeroki profil aminokwasów, wysoką wartość biologiczna BV=104, bogaty w alfa-laktoalbuminy - obniżające stres, zapobiegające nowotworom i schorzeniom kardiologicznym, laktoferyne czyli doskonale przyswajalne żelazo oraz laktoperoksydaze, pogromcę bakterii.
Cechą charakterystyczną białek serwatkowych jest wysoka zawartość aminokwasów BCAA:
- L-Leucyna - wpływa na syntezę mięśni szkieletowych na kilka sposobów: zwiększa wydzielanie insuliny, potężnego anabolika obecnego w naszym ciele, wpływa na aktywność kinazy proteinowej S6, przyspiesza fosforylację białka wiążącego eIf4E oraz wpływa na stopień powiązania pomiędzy białkami (eIF)4E i eIF4G. Wszystko to, pomimo skomplikowanego brzmienia i nazewnictwa, sprowadza się do bardzo prostego twierdzenia ? leucyna zwiększa stopień, i szybkość, wykorzystania białek do budowy mięśni.
- L-Izoleucyna - jest zaliczana do aminokwasów glukogennych, czyli takich, które organizm w łatwy i szybki sposób może przekształcić w niezbędną mu do funkcjonowania energię. Oznacza to, że będziemy mogli nie tylko trenować dłużej i intensywniej, ale też szybciej się regenerować.
- L-Walina - znacząco wpływa na ograniczenie zmęczenia centralnego układu nerwowego. Dodatkowo, jak w przypadku pozostałych dwóch aminokwasów, jest łatwo przekształcana w energie zużywaną przez pracujące mięśnie i tym samym pozwala oszczędzić zapasy glikogenu zgromadzone w wątrobie.
Peptyd Glutaminy - najpowszechniej występującego w organizmie aminokwas, pełniącego szereg bardzo ważnych funkcji: wpływa na proces uzupełniania glikogenu, poprzez zwiększenie tempa jego syntezy w wątrobie, jak również przez bezpośrednią konwersje do glukozy, wpływa pozytywnie na tempo syntezy białek oraz ogranicza ich rozpad, wzmacnia system odpornościowy i przeciwdziała chorobom, które mogły by utrudnić trening, odgrywa ważną role w procesie transaminacji (umożliwia syntezę nowych aminokwasów), przekształcana jest w kwas glutaminowy stanowiący źródło energii dla tkanki nerwowej oraz pełni szereg innych, ważnych, ale mniej istotnych z naszego punktu widzenia, funkcji.
Hydrolizaty Izolatu Białka Serwatkowego - białko poddane procesowi wstępnego trawienia enzymatycznego. Dzięki temu wchłania się prawie natychmiastowo, dostarczając organizmowi niezbędnych związków budulcowych (aminokwasów).
SKŁADNIKI AKTYWNE |
Mutant Whey |
|
Porcja jednorazowa |
36 gram |
|
Ilość porcji w opakowaniu |
63 |
|
Opakowanie |
2270 gram |
|
Zawartość |
w 1 porcji (36 gram) |
zaw |
|
Białko |
22 g |
|
Kalorie |
140 kcal |
|
Tłuszcz |
3 g |
|
Cholesterol |
30 mg |
|
Węglowodany |
5 g |
|
Błonnik |
0.5 - 1g (w zależności od smaku) |
|
Cukry |
1g (w zależności od smaku) |
|
Sód |
70 - 90 mg (w zależności od smaku) |
|
Potas |
110 - 250 mg (w zależności od smaku) |
|
Żelazo |
5 - 15 % DZ (w zależności od smaku) |
|
|
|
Typowy profil aminokwasowy |
Aminokwasy |
na 100 g |
2 porcje (72 g) |
1 porcja (36 g) |
łącznie: |
61160 mg |
44000 mg |
22000 mg |
L-kwas glutaminowy i L-glutamina |
10 564 mg |
7600 mg |
3800 mg |
L-leucyna |
6672 mg |
4800 mg |
2400 mg |
L-lizyna |
5560 mg |
4000 mg |
2000 mg |
L-prolina |
3614 mg |
2600 mg |
1300 mg |
L-walina |
3336 mg |
2400 mg |
1200 mg |
L-izoleucyna |
3614 mg |
2600 mg |
1300 mg |
L-treonina |
3892 mg |
2800 mg |
1400 mg |
L-alanina |
3197 mg |
2300 mg |
1150 mg |
L-seryna |
3058 mg |
2200 mg |
1100 mg |
L-fenyloalanina |
1807 mg |
1300 mg |
1150 mg |
L-tyrozyna |
2085 mg |
1500 mg |
750 mg |
L-arginina |
1112 mg |
800 mg |
400 mg |
L-glicyna |
1668 mg |
1200 mg |
600 mg |
L-metionina |
1529 mg |
1100 mg |
550 mg |
L-histydyna |
973 mg |
700 mg |
350 mg |
L-cystyna |
1529 mg |
1100 mg |
550 mg |
L-tryptofan |
973 mg |
700 mg |
350 mg |
Zalecane Dzienne Dawkowanie
Zmieszaj 1 miarkę produktu z 150?300 ml wody lub chudego mleka.
Dz. T.: 1 porcja (1 miarka) 60 minut przed treningiem, 1 porcja przed snem.
Dz. NT.: 1 porcja (1 miarka) pomiędzy śniadaniem a obiadem, 1 porcja przed snem.
UWAGA: Produkt nie powinien być spożywany przez kobiety w ciąży i karmiące piersią oraz osoby niepełnoletnie. Przechowywać w temperaturze pokojowej.