• Język: Polski Polski
  • Waluta: PLN
  • Kraj dostawy: Polska
  • Zmień

Język:

Waluta:

Kraj dostawy:

Koszyk

Dodano produkt do koszyka

Białko sojowe

Białko sojowe zawiera pełen zestaw aminokwasów - specjalnych cegiełek budujących tkankę mieśniową. Sprawdza się więc doskonale w diecie osób aktywnych fizycznie oraz sportowców, którym zależy na utrzymaniu odpowiedniego poziomu masy mięsniowej. Białko sojowe także skutecznie zabezpiecza ciało przed utratą jędrności w okresie stosowania kuracji odchudzających. Białko sojowe to idealne źródło białka dla wegetarian! Badania naukowe dowiodły, że spożycie 25-50 gramów białka sojowego dziennie przyczynia się do obniżenia poziomu cholesterolu LDL we krwi. Działanie to widoczne jest szczególnie u pacjentów ze znacznie podwyższonym poziomem LDL. Dieta bogata w białko sojowe zmniejsza także stężenie całkowitego cholesterolu (Tchol) i triglicerydów. Dobroczynny wpływ białka sojowego widoczny jest głównie u pacjentów z wyraźnie podwyższonym poziomem cholesterolu. Wniosek płynący z wyników tego badania jest prosty: spożywanie soi jest sposobem na obniżenie cholesterolu poprzez stosowanie zdrowej diety.
Opcje przeglądania
  • Zakres cen
  • Wyczyść
Sortuj wg:
  • Produktów na stronie:
  • 36
  • 60
  • 96