• Język: Polski Polski
  • Waluta: PLN
  • Kraj dostawy: Polska
  • Zmień

Język:

Waluta:

Kraj dostawy:

Koszyk

Dodano produkt do koszyka

CARNI LINE; 500 ml

BESTSELLER

CARNI LINE; 500 ml

Opinie: Wystaw opinię
Opinie, recenzje, testy:

Ten produkt nie ma jeszcze opinii

Twoja opinia

Ocena:

Wszystkie pola są wymagane

Producent: OLIMP

Produkt aktualnie niedostępny

Koszty dostawy:
  • Paczkomaty InPost 24/7 0.00 zł brutto
  • Dostawa własna na terenie miasta Ostrołęka 0.00 zł brutto
  • Odbiór osobisty 0.00 zł brutto
  • Kurier INPOST 0.00 zł brutto
Zapytaj o produkt

Wszystkie pola są wymagane

Opis produktu
smukła sylwetka w zasięgu ręki
super dawka l-karnityny- aż 2000 mg!
OPIS

Carni Line; to nap;j funkcjonalny dla wszystkich os;b korzystających z r;żnych form rekreacji ruchowej, szczeg;lnie dążących do redukcji nadmiaru podsk;rnej tkanki tłuszczowej. Nap;j polecany jest r;wnież dla sportowc;w.
Carni Line; uzupełnia dietę os;b aktywnych w witaminę Bt (L-karnitynę) ; najważniejszą witaminę kontrolującą sprawny przebieg proces;w energetycznych, odpowiedzialną za efektywność i tempo spalania kwas;w tłuszczowych w tkance mięśniowej. L-Karnityna - klucz do sukcesu! L-Karnityna (wit. Bt) to najważniejsza witamina dla czasu trwania wysiłku... Im bowiem dłużej trwa wysiłek, tym coraz to większego znaczenia nabierają kwasy tłuszczowej jako składniki energetyczne. W coraz to większym stopniu zaczynają one zastępować glukozę i oszczędzać jej rezerwy dla podtrzymania proces;w energetycznych, przebiegających w pracujących mięśniach oraz prawidłowej pracy m;zgu i całego układu nerwowego. Wprawdzie kwasy tłuszczowe dostarczają dwa razy więcej energii, aniżeli glukoza, to jednak mają jeden podstawowy mankament: nie potrafią samodzielnie wnikać do miejsc ich spalania w kom;rkach mięśniowych, nazywanych mitochondriami. To dopiero L-karnityna wiąże te kwasy, wprowadza je do mitochondri;w i wprzęga w procesy spalania z pozyskaniem energii do pracy.Kolejne zadania witaminy Bt polegają na usuwaniu z mitochondri;w szkodliwych produkt;w przemiany materii oraz stabilizacji struktury tych twor;w kom;rkowych, co zapobiega ich niszczeniu i zapewnia im prawidłową pracę podczas wysiłku, polegającą na pozyskiwaniu energii ze składnik;w pokarmowych i jej przemianie w wysokoenergetyczny związek napędzający wł;kienka mięśniowe - ATP. L-karnityna pozostaje jednocześnie niezbędna do wytwarzania związku nazywanego acetylocholiną, kt;ry przenosi impulsy z układu nerwowego do kom;rek mięśniowych i - tym samym ; pośredniczy w kurczeniu wł;kienek mięśniowych pod wpływem sygnał;w płynących z naszego m;zgu.
Wprawdzie organizm częściowo sam potrafi wytwarzać L-karnitynę, to jednak resztę musi pobierać z pożywienia. Problem jedynie w tym, ze witamina ta występuje tylko w mięsie, zaś sportowcy i osoby ćwiczące rekreacyjnie w celu redukcji wagi często ograniczają spożycie wyrob;w mięsnych z uwagi na aspekty dietetyczne i zdrowotne.

Przy niskim zasobie L-karnityny spalanie tłuszczu staje się utrudnione i organizm tym szybciej wyczerpuje rezerwę glukozy w postaci glikogenu, co sprzyja lawinowemu narastaniu uczucia zmęczenia. Nie trudno zgadnąć, że przy niskim zasobie witaminy Bt wysiłek fizyczny nie przynosi oczekiwanego efektu w postaci redukcji tkanki tłuszczowej, na czym najbardziej zależy osobom z nadwagą, podejmującym aktywność ruchową w celu zrzucenia zbędnych kilogram;w.

Niedob;r L-karnityny sprawia, że niekt;re mitochondria pozbawione należytej ochrony łatwo ulegają uszkodzeniom; najpierw zaprzestają pełnienia swych funkcji energetycznych, potem rozpadają się, zaś ich rozpad zalewa kom;rkę szkodliwymi dla niej molekułami i ; w skrajnych przypadkach ; doprowadza do niszczenia całych kom;rek mięśniowych. Ta sytuacja odbija się niekorzystnie na zdolnościach mięśni do pracy i ma szczeg;lnie negatywne znaczenie dla mięśnia sercowego.

Przy niskim zasobie L-karnityny utrudniona staje się też produkcja acetylocholiny, co zmniejsza zdolności kurczliwe wł;kienek mięśniowych. Wprawdzie organizm usiłuje radzić sobie z zaistniałą sytuacją i wzmaga samodzielną produkcję witaminy Bt, to jednak wzmożona jej produkcja może przynosić też negatywne skutki; organizm rozbija białka wł;kienek mięśniowych, gdyż tylko w ten spos;b ; jak dowiodły badania ; potrafi pozyskiwać składniki niezbędne do produkcji L-karnityny. Nie trudno zgadnąć, że niszczenie wł;kienek dodatkowo obniża zdolności kurczliwe i wysiłkowe mięśni - w tym mięśnia sercowego - oraz odbija się niekorzystnie na estetyce ciała, gdyż to właśnie wł;kienka mięśniowe odpowiadają za jego jędrny i ;apetyczny; wygląd.

Carni Line; - Zwyciężać zmęczenie, kształtować sylwetkę

Jak widać: niedobory L-karnityny sprzyjają szybkiemu rozwojowi zmęczenia podczas wysiłku oraz limitują efektywność aktywności ruchowej w kształtowaniu atrakcyjnej sylwetki. Sportowcy i ludzie aktywni - aby zwyciężać zmęczenie i redukować tkankę tłuszczową - powinni systematycznie wzbogacać swoją codzienną dietę w witaminę Bt.
Jak dowiodły badania: suplementacja L-karnityny wyraźnie wpływa na utratę zbędnych kilogram;w; uzupełnianie diety 1 gramem na dobę zwiększa udział tłuszczu w produkcji energii o 70% !. Przekładając te dane na efekty odchudzania, możemy powiedzieć, że osoba uzupełniająca codziennie witaminę Bt na szansę zredukować o 70% tkanki tłuszczowej więcej, aniżeli nie zwracająca uwagi na poziom L-karnityny w diecie. Kiedy więc ; dla przykładu ; kobieta aktywna, korzystająca z ćwiczeń ruchowych oraz stosująca dietę i witaminę Bt straci 5 kilogram;w, w tym samym czasie jej koleżanka ; r;wnież ćwicząca i na diecie ale ze zbyt niskim poziomem L-karnityny ; ;zgubi; jedynie 3 kilo.
Tylko jeden nap;j funkcjonalny na rynku ; Carni Line; ; zawiera tak wysoką dawkę L-karnityny w jednej porcji: 2000 mg ! Zgodnie z aktualnym stanem wiedzy, taka dobowa racja pokarmowa witaminy Bt sprawia, że organizm intensywniej spala kwasy tłuszczowe, oszczędzając cenne zasoby glikogenu i redukując niepożądany balast tłuszczu podsk;rnego, mitochondria lepiej wypełniają swoje zadania energetyczne, zaś pracujące mięśnie ; w tym mięsień sercowy - zyskują dodatkową ochronę, co sprzyja rozwojowi kondycji fizycznej i kształtowaniu zgrabnej sylwetki. Carni Line;- smukła sylwetka w zasięgu ręki Carni Line; jest napojem przeznaczonym zar;wno dla sportowc;w z dyscyplin wytrzymałościowych, estetycznych i z limitami wagowymi, jak r;wnież dla os;b aktywnych fizycznie, korzystających rekreacyjnie z r;żnych form aktywności ruchowej w celu wzmocnienia kondycji i redukcji wagi, takich jak np.: turystyka piesza i rowerowa, gry i zabawy zespołowe, aerobic, zajęcia fitness, ćwiczenia na siłowni, taniec towarzyski, itp. Nap;j Olimp Carni Line; powinien być spożywany w ilości przynajmniej jednego opakowania-500 ml dziennie, najlepiej na ok. 1 godz. przed planowanym rozpoczęciem zajęć ruchowych lub małymi łykami ; co jakiś czas ; przed ćwiczeniami, w trakcie ich trwania i po ich zakończeniu. Carni Line; dostępny w opakowaniach a 500 ml w 4 super smakach: fresh Apple/jabłkowy, watermelon/ arbuzowy,lemon/cytrynowy, cherry/wiśniowy. Carni Line; najlepiej smakuje schłodzony.

;

SPOS;B UŻYCIA

500ml dziennie, ok.1 godz. przed posiłkiem lub 1 godz. przed wysiłkiem. Przed użyciem wstrząsnąć.

SKŁADNIKI


woda, maltodekstryna, winian L-karnityny, fruktoza, regulator kwasowości - kwas jabłkowy, konserwant - E202, zagęstnik - guma arabska, aromaty, substancje słodzące - cyklaminian sodu, sacharynian sodu, aspartam, acesulfam K, barwnik- E 142
;

Wartość odżywcza Na 100ml napoju
Na 500ml napoju
Wartość energetyczna
8,4 kcal/ 35,1 kJ
42 kcal/ 175,5 kJ
Białko 0 g
0 g
Węglowodany 2,1 g
10,5 g
w tym cukry 0,7 g
3,5 g
Tłuszcze 0 g
0 g
w tym nasycone kwasy tłuszczowe
0 g
0 g
Błonnik pokarmowy
0 g
0 g
S;d
0 g
0 g
L-karnityna
400 mg
2000 mg