GASPARI NUTRITION Myofusion Hydro 2270 gram
Ten produkt nie ma jeszcze opinii
Twoja opinia
- Paczkomaty InPost 24/7 0.00 zł brutto
- Dostawa własna na terenie miasta Ostrołęka 0.00 zł brutto
- Odbiór osobisty 0.00 zł brutto
- Kurier INPOST 0.00 zł brutto
MyoFusion Protein – to odżywka białkowa w skład, której wchodzi połączenie Koncentratu i Izolatu Białka Serwatki, dwóch najlepszych dla naszego organizmu źródeł białka.
- POŁĄCZENIE IZOLATU I KONCENTRATU BIAŁKA SERWATKI
- SKUTECZNIE WSPIERA PROCESY ANABOLICZNE
- NISKA ZAWARTOŚĆ TŁUSZCZY I WĘGLOWODANÓW
- PYSZNY SMAK I BARDZO DOBRA ROZPUSZCZALNOŚĆ PROSTO OD GASPARi
W skład MyoFusion Protein wchodzą:
Koncentrat Białka Serwatki - bardzo łatwo przyswajalny – wchłania się z przewodu pokarmowego w zaledwie kilkanaście minut, posiada szeroki profil aminokwasów, wysoką wartość biologiczna BV=104, bogaty w alfa-laktoalbuminy - obniżające stres, zapobiegające nowotworom i schorzeniom kardiologicznym, laktoferyne czyli doskonale przyswajalne żelazo oraz laktoperoksydaze, pogromcę bakterii.
Izolat Białka Serwatki - bardzo łatwo przyswajalny – wchłania się z przewodu pokarmowego w zaledwie kilka - kilkanaście minut, posiada szeroki profil aminokwasów, wysoką wartość biologiczna BV=159, bogaty w alfa-laktoalbuminy - obniżające stres, zapobiegające nowotworom i schorzeniom kardiologicznym, laktoferynę, czyli doskonale przyswajalne żelazo oraz laktoperoksydazę, pogromcę bakterii. Posiada bardzo niską zawartość tłuszczu i laktozy, co przekłada się na większy komfort trawienia i lepszą absorpcje odzywki.
Cechą charakterystyczną białek serwatkowych jest wysoka zawartość aminokwasów BCAA:
- L-Leucyna –wpływa na syntezę mięśni szkieletowych na kilka sposobów: zwiększa wydzielanie insuliny, potężnego anabolika obecnego w naszym ciele, wpływa na aktywność kinazy proteinowej S6, przyspiesza fosforylację białka wiążącego eIf4E oraz wpływa na stopień powiązania pomiędzy białkami (eIF)4E i eIF4G. Wszystko to, pomimo skomplikowanego brzmienia i nazewnictwa, sprowadza się do bardzo prostego twierdzenia – leucyna zwiększa stopień, i szybkość, wykorzystania białek do budowy mięśni.
- L-Izoleucyna – jest zaliczana do aminokwasów glukogennych, czyli takich, które organizm w łatwy i szybki sposób może przekształcić w niezbędną mu do funkcjonowania energię. Oznacza to, że będziemy mogli nie tylko trenować dłużej i intensywniej, ale też szybciej się regenerować.
- L-Walina – znacząco wpływa na ograniczenie zmęczenia centralnego układu nerwowego. Dodatkowo, jak w przypadku pozostałych dwóch aminokwasów, jest łatwo przekształcana w energie zużywaną przez pracujące mięśnie i tym samym pozwala oszczędzić zapasy glikogenu zgromadzone w wątrobie.
SKŁADNIKI AKTYWNE | MyoFusion Protein | ||
Porcja jednorazowa | 36 gram | ||
Ilość porcji w opakowaniu | 63 | ||
Opakowanie | 2267 gram | ||
Zawartość | w 1 porcji (36 gram) | zaw: | % DZ |
Kalorie | 157,50 kcal | ||
Kalorie z Tłuszczy | 31,5 kcal | ||
Tłuszcze | 3 g | ||
Tłuszcze Nasycone | 0,5 g | ||
Tłuszcze Trans | 0 g | ||
Cholesterol | 45 mg | ||
Sód | 60 mg | ||
Potas | 210 mg | ||
Węglowodany | 5 g | ||
Błonnik | <1 g | ||
Cukry | 1 g | ||
Białko | 25 g |
Zalecane Dzienne Dawkowanie
- Dzień Treningowy: Jedna porcja (36 g) bezpośrednio po treningu, druga (36 g) w okresie najdłuższej przerwy pomiędzy posiłkami.
- Dzień Nietreningowy: Jedna porcja (36 g) podczas najdłuższej przerwy między posiłkami.