Perfect Whey Protein charakteryzuje się najwyższą wartością biologiczną oraz najlepszą przyswajalnością. W praktyce daje to efekt szybkiego przyrosty tkanki mięśniowej. Bardzo dobre efekty uzyskuje się podczas łączenia białka serwatkowego z peptydem glutaminy. Wzbogacając je o ten najważniejszy aminokwas uzyskuję się najlepszą kombinację substancji budujących i regenerujących mięśnie.
Bardzo szybka przyswajalność białka serwatkowego, w porównaniu z innymi rodzajami białek powoduje znaczne nasilenie syntezy białek ustrojowych. Organizm wprowadzany jest wówczas w stan anaboliczny (budujący). Białko serwatkowe posiada najlepszy bilans aminokwasów, charakteryzuje się dużym stężeniem glutaminy oraz aminokwasów rozgałęzionych BCAA - substancji niezbędnych do budowy wysokojakościowej muskulatury. Należy pamiętać, że białko serwatkowe występuje w kilku frakcjach, tj: w postaci koncentratu, izolatu oraz hydrolizatu. Każda frakcja wytwarzana jest w innym procesie technologicznym, co powoduje, że aminokwasy w nich zawarte przedostają się do organizmu w różnym tempie. Najszybciej przyswajalną formą jest enzymatycznie przetrawione białko w postaci hydrolizatu, którego aminokwasy natychmiast po spożyciu dostają się do krwiobiegu. Następnie rolę przejmuje izolat serwatki, który przyswaja się już po ok. 30 minutach, a już po 60 minutach pojawiają się we krwi aminokwasy z koncentratu serwatki. Perfect Whey Protein zawiera odpowiednio dobrane proporcje wszystkich w/w frakcji serwatki, co klasyfikuje go jako nr 1 wśród produktów dostępnych na rynku.
W jaki sposób działa i co możemy uzyskać stosując Perfect Whey Protein? Suplementacja białkiem serwatkowym powoduje nasilenie syntezy białek ustrojowych wprowadzając organizm w stan anaboliczny (budujący). Stosowanie WPH, WPI, WPC bezpośrednio w stanach największego katabolizmu tzn: rano po przebudzeniu, bezpośrednio po treningu oraz przed snem blokuje rozpad białek oraz dostarcza idealnego budulca do rozwoju masy mięśniowej.
Spożycie białka serwatkowego zapewnia: - efektywną budowę masy mięśniowej, - zwiększoną odporność systemu immunologicznego organizmu, - wysoką koncentrację aminokwasów rozgałęzionych działających anaboliczne, - działanie antykataboliczne, dzięki utrzymaniu odpowiednich zapasów glutaminy w mięśniach, - podwyższony poziom aktywności hormonu wzrostu, którego ilość zwiększa się proporcjonalnie do ilości i jakości spożywanego białka serwatkowego.
Wartość odżywcza w 100 g: - Białko 80 g, - Węglowodany 5,75 g, - Tłuszcz 5,41 g, Wartość energetyczna w 100g: 1658 kJ / 392 kcal.
Skład: hydrolizat białka serwatki izolat białka serwatki koncentrat białka serwatki
Zawartość aminokwasów w 100g: alanina - 4,5 arginina - 2,5g kwas asparaginowy - 10,4g cystyna - 2,5g kwas glutaminowy - 16,1g glicyna - 1,8g histydyna - 1,9g izoleucyna - 5,7g * leucyna - 10g * lizyna - 8,5g metionina - 1,9g fenyloalanina - 3,1g prolina - 6,0g seryna - 5,0g treonina - 6,5g tryptofan - 1,8g tyrozyna - 2,6g walina - 5,4g * * - aminokwasy rozgałęzione BCAA
Kiedy najlepiej stosować białko serwatkowe? Białko powinno się spożywać w trzech najważniejszych momentach: tuż po przebudzeniu, po treningu oraz przed snem - w dawkach jednorazowych po 30g. Preparat najlepiej rozpuścić w mleku lub w wodzie (ok. 200ml). W dni treningowe: I porcja rano po przebudzeniu, II porcja bezpośrednio po treningu (w połączeniu z węglowodanami 30-60g na przykład Dekstrozą) lub II porcja 1,5 godziny po treningu oraz III porcja przed snem. W dni nietreningowe: I porcja rano po przebudzeniu, II porcja pomiędzy posiłkami oraz III porcja przed snem.
Surowiec importowany jest z amerykańskiego laboratorium Main Street Ingredients.
|